Lukumatkoja kauas ja lähelle

Blogissa esitellyt kirjat ja maat

Blogissa esitellyt kirjat ja maat
Klikkaamalla karttamerkkiä saat suoran linkin kyseistä maata käsittelevään blogitekstiin. Pääset tutustumaan tarkemmin valitsemasi alueen kirjoihin zoomaamalla karttaa +-merkillä ja liikkumalla kartalla hiirellä sen vasenta nappia pohjassa pitäen. Kirjoista on myös maanosittain ja maittain järjestetty lista.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kiitokset ja anteeksipyyntö kaikille blogin lukijoille

On kulunut jo useita kuukausia siitä, kun viimeksi julkaisin uuden blogikirjoituksen. Olen pahoillani siitä, että katosin sillä tavoin ennalta varoittamatta.

En ollut suunnitellut pitäväni taukoa bloggaamisesta, mutta elämäntilanteeni muuttui äkisti, ja postausten kirjoittaminen jäi viikosta toiseen tekemättä. Kovin monia kirjojakaan en ole tänä vuonna saanut luettua, mikä tietysti vaikeuttaa kirjablogin pitämistä.

Äkillinen muutos elämässäni oli onneksi positiivinen, mutta samalla sellainen, että se on vienyt minulta todella paljon aikaa ja energiaa: Tapasin toisella mantereella asuvan suomalaismiehen, jonka kanssa rakastuimme toisiimme ja aloitimme parisuhteen välillämme olevasta valtamerestä huolimatta. Nyt olen muuttamassa Yhdysvaltoihin, aloittamassa uuden työn ja muutenkin kääntämässä koko elämäni uuteen uskoon.

Syyskuusta alkaen asun Bostonissa ja kokeilen onneani freelancetoimittajana. Kerron uudesta elämästäni ja työstäni uudessa Amerikkaa ymmärtämässä -blogissani.https://amerikkaaymmartamassa.wordpress.com. Viimeisimmässä postauksessani kerron yrityksistäni hankkia paikallinen kirjastokortti.


Uuteen kotimaahani syventyäkseni olen ajatellut lukea lähiaikoina ennen kaikkea amerikkalaista ja Amerikkaan sijoittuvaa kirjallisuutta. Siitä kirjoitan todennäköisesti toisessa blogissani.

Amerikkaan keskittyminen tietenkin hidastaa Kirja joka maasta -projektia, ja olenkin päättänyt jättää tämän blogin tauolle. Saatan kirjoittaa silloin tällöin yksittäisiä postauksia, mutta palaan aktiivisempaan kirjabloggaamiseen vasta jossakin myöhemmässä elämäntilanteessa.

Lämpimät kiitokset kaikille lukijoille blogin seuraamisesta! Toivottavasti kohtaamme jälleen, kun ehdin taas jatkaa maailman kiertämistä nenä kirjassa. Olette myös lämpimästi tervetulleita seuraamaan Amerikkaa ymmärtämässä -blogia.

14 kommenttia:

 1. Huh. Jopas on sinulla elämänmuutoksia. Toivotan onnea ja menestystä Amerikan valloitukseen! Sinun blogisi taisin olla ihan eka blogi, jota aloin seuraamaan ja olenkin kaivannut kirjoituksiasi. Kiitos kun tulit kertomaan kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti uusi arki jossain vaiheessa pääsee paremmin uomiinsa ja ehdin taas lukea enemmän sekä kirjoja että kirjablogeja ja ehkä jatkaa kirjabloggaamistakin.

   Poista
 2. Onnittelut suuresta askeleesta uuteen elämään. Tulen seuraamaan blogiasi kiinnostuksella.
  Olen itsekin ollut Bostonissa kauan sitten, 1970 - 71. Sieltä muutin Madisoniin Wisconsiniin ja vuoden päästä takaisin Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että uusi blogini kiinnostaa. Toivottavasti innostut kommentoimaan Boston-blogipostauksiani; olisi hurjan kiinnostavaa kuulla, olivatko sinun kokemuksesi 70-luvulta joiltain osin samanlaisia kuin minun tuoreet vaikutelmani Bostonista.

   Poista
 3. Voi hitsit, ihan pätevä syy pitää blogitaukoa voisi sanoa :D Paljon onnea suhteesta ja uudesta kotimaasta ja kodista. Olen saanut lukuisia hyviä kirjavinkkejä blogistasi, joten hyvä että jätät sen "auki" penkomista varten. Ilolla tulen seuraamaan myös uutta blogiasi. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä kahdella on aika samanlainen kirjamaku; minäkin löydän usein luettavaa juuri sinun blogistasi. Kohta meillä on vähän samanlainen elämäntilannekin, kun asutaan molemmat ulkomailla angloamerikkalaisen kulttuurin keskellä.

   Jätän tosiaan tämän blogin esille pengottavaksi, ja toivottavasti pystyn satunnaisesti tätä päivittämäänkin. Tiedän monia, jotka eivät ole koskaan lukeneet tätä säännöllisesti, mutta jotka käyvät hakemassa täältä lukuvinkkejä silloin, kun kaipaavat luettavaa jostain tietystä maasta. Siihen tarkoitukseen toimii harvakseltaankin päivittyvä blogi.

   Tosi kiva kuulla, että myös uusi blogini kiinnostaa. Kunhan saan arjen täällä pyörimään, yritän ehtiä taas lukea ja kommentoida sinun blogiasi. Kirjat eivät onneksi katoa mihinkään, vaikka elämä kuinka mullistuu :)

   Poista
 4. Wau, onpas myllerrystä. Onnea ja tsemppiä kaikkeen uuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi muutokset ovat positiivisia, vaikka niiden mittasuhteet saavatkin pään pyörälle.

   Poista
 5. Mielettömästi onnea ja paljon tsemppiä muutoksiin! Blogisi on minulle tuore tuttavuus, mutta eri maihin sijoittuvia lukuvinkkejä olen saanut kasoittain, joten tulen tänne silti kurkkaamaan aina välillä. Ulkosuomalaistenkin blogit kiinnostavat, joten tulen sitäkin seuraamaan innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen iloinen siitä, että olet saanut täältä vinkkejä. Toivottavasti tosiaan saan aina silloin tällöin tänne lisättyä jotain uuttakin. Tosi kiva kuulla, että myös uusi blogini kiinnostaa!

   Poista
 6. Lukemalla maailman ympäri -haasteeni on hieman takunnut viime aikoina ja tulin blogiisi hakemaan inspiraatiota. Heinäkuinen uutisesi oli mennyt minulta täysin ohi, joten yllätys onkin nyt melkoinen! Onnea uusiin haasteisiin ja elämään toisessa maassa! Toivottavasti kirjallinen maailmanmatkasi jatkuu jossakin vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sen on ehdottomasti tarkoitus jatkua ennen pitkää - ehkä jopa täällä Amerikassa asumisen aikana, tai viimeistään, kun muutan taas takaisin Suomeen. Tsemppiä maailman ympäri lukemiseen!

   Poista

Näin pitkälle tavoite on edennyt

Svalbard Spain United States of America Antarctica South Georgia Falkland Islands Bolivia Peru Ecuador Colombia Venezuela Guyana Suriname French Guiana Brazil Paraguay Uruguay Argentina Chile Greenland Canada United States of America United States of America Israel Jordan Cyprus Qatar United Arab Emirates Oman Yemen Saudia Arabia Iraq Afghanistan Turkmenistan Iran Syria Singapore China Mongolia Papua New Guinea Brunei Indonesia Malaysia Malaysia Tiawan Philippines Vietnam Cambodia Laos Thailand Burma Bangladesh Sri Lanka India Bhutan Nepal Pakistan Afghanistan Turkmenistan Tajikistan Kyrgyzstan Uzbekistan Japan North Korea South Korea Russia Kazakhstan Russia Montenegro Portugal Azerbaijan Armenia Georgia Ukraine Moldova Belarus Romania Bulgaria Macedonia Serbia Bosonia & Herzegovina Turkey Greece Albania Croatia Hungary Slovakia Slovenia Malta Spain Portugal Spain France Italy Italy Austria Switzerland Belgium France Ireland United Kingdom Norway Sweden Finland Estonia Latvia Lithuania Russia Poland Czech Republic Germany Denmark The Netherlands Iceland El Salvador Guatemala Panama Costa Rica Nicaragua Honduras Belize Mexico Trinidad & Tobago Puerto Rico Dominican Republic Haiti Jamaica The Bahamas Cuba Vanuatu Australia Solomon Islands Fiji New Caledonia New Zealand Eritrea Ethiopia Djibouti Somalia Kenya Uganda Tanzania Rwanda Burundi Madagascar Namibia Botswana South Africa Lesotho Swaziland Zimbabwe Mozambique Malawi Zambia Angola Democratic Repbulic of Congo Republic of Congo Gabon Equatorial Guinea Central African Republic Cameroon Nigeria Togo Ghana Burkina Fassu Cote d'Ivoire Liberia Sierra Leone Guinea Guinea Bissau The Gambia Senegal Mali Mauritania Niger Western Sahara Sudan Chad Egypt Libya Tunisia Morocco Algeria
Map Legend: 18%, 49 of 263 Territories
 Uusin maa 
 Muut lukemalla valloitetut maat 


AfghanistanAlbaniaArgentinaAustraliaBotswanaBrazilBhutanCanadaCambodiaSri LankaCongo, Republic of theChinaChileEgyptEl SalvadorFranceGhanaGermanyIndiaClipperton IslandIranItalyCote d'IvoireJamaicaKorea, NorthChristmas IslandMaldivesMexicoNigeriaNew ZealandPeruPakistanRomaniaRwandaSenegalSomaliaSpainSwedenSyriaSwitzerlandThailandTurkeyUgandaUnited KingdomUkraineUnited StatesVietnamSwazilandZimbabwe

Näistä maista kertovia kirjoja blogissani on jo käsitelty.